Моє фото
Люблю свій предмет за можливість навчати життєвих цінностей та вірю, що знання мови дозволяє відкривати світ, за універсальність, гнучкість та можливість вільно спілкуватись будь-де, а також за можливість постійно вчитись самостійно і навчати інших.

середа, 14 лютого 2024 р.

5 хитрощів, щоб вивчити англійську!

Привіт! : 😊  В попередній статті я ділилася досвідом як можна збагатити свій словник. А сьогодні хотіла б поділитися 5 хитрощами, якими ви можете користуватися кожного дня аби прокачати свою англійську. Вчити мову - це так само як вчитися грати на музичному інструменті, потрібно трохи практики щодня. Найкращий спосіб вчити мову- практикуватися потроху щоденно і з часом ви будете більш впевнені у спілкуванні.

Я розкажу вам 5 різних способів, що зроблять англійську частиною вашого повсякденного життя. Думаю про деякі з них ви не чули до цього.  Отож, поїхали.

1. Перша порада – слухати «радіо-мильну оперу» (Follow an audio soap-opera). Це щоденні серіали про повсякденне життя і події певних персонажів, зазвичай в одному місці. Я рекомендую  слухати в аудіо форматі “The Archers” на BBC Radio four . Це найдовший серіал за всю історію, вперше вийшов в ефір у 1951 році. Його сюжет публікують на сайті BBC.

2. Порада номер два – спілкуватися з носіями мови (Talk daily with natives). Це може бути переписка, різні мовні клуби за вподобаннями тощо.

3. Порада номер три – поставте собі денну словникову мету (Set a daily word goal). Вчіть Х слів кожен день. Щоб швидко поповнити словниковий запас вам потрібно вчити хоча б одне слово вдень. Ви можете завести словниковий щоденник, чи в телефоні,  чи в записнику та завжди тримайте його при собі, щоб якомога швидше пригадати те чи інше слово. Про це я говорила в попередній статті.

4. Четверта порада – ведіть щоденник (Write a daily journal with a difference). В залежності від вашого рівня , я б придбала щоденник чи планер, де всі сім днів видно на одному розвороті. В кожному дні я писатиму три чи чотири речення про мій день, намагаючись використати слова із «словникового щоденника»( порада №3). Таким чином , ви не просто вчите нові слова і їх значення , а закарбовуєте їх у своїй памяті. Якщо ви робите це перед сном, вони запамятовуються ще краще. Коли прокинетесь, прочитайте що ви написали ввечері, освіжіть в памяті ці слова на весь день.

5. Порада номер пять – перекладати кожен день теми, які вас цікавлять(Perform daily translations of subjects you are interested in). Переклад- це надзвичайно важлива частина у вивченні мови, особливо, якщо йдеться про щось, що вам цікаво. Це дуже цікаво порівнювати зі своєю мовою. Найкращий спосіб практикуватися в цьому знаходиться на YouTube. Оберіть блогера, який вам дійсно подобається, який розповідає про те , що вам цікаво, запропонуйте субтитри своєю мовою. Це дуже хороші вправи на читання та переклад, а зрештою, дуже цікаво.

Отож, ми обговорили 5 практичних кроків, якими ви можете користуватися кожного дня аби прокачати свою англійську. Я сподіваюсь, що ви знайшли щось для себе нове! See you soon 😊

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Кроки до успіху!