Моє фото
Люблю свій предмет за можливість навчати життєвих цінностей та вірю, що знання мови дозволяє відкривати світ, за універсальність, гнучкість та можливість вільно спілкуватись будь-де, а також за можливість постійно вчитись самостійно і навчати інших.

понеділок, 7 лютого 2022 р.

Онлайн-ігри при вивченні лексики.

 

Відомий лінгвіст Девід Уілкінс сказав: «Без граматики ще можна передати хоч щось, без лексики не можна передати  НІЧОГО ».

Вивчення нової лексики – це виклик для будь-кого.

Вже давно з’ясувалося, що краще всього запам’ятати нові слова допомагають асоціації: візуальні образи або вже відомі учневі синоніми. А ще самостійна підготовка вивчення нової лексики в такому форматі забирає у вчителя куди більше часу та сил.

Рецепт успіху – робити життя інших трохи легшим та цікавішим. Для цього ділюся онлайн-іграми, які допомагають урізноманітнити роботу із вокабуляром без зайвих зусиль.


Wordshake
All levels

В цій грі гравцю дається 16 випадкових букв і 3 хвилини на те, щоб скласти якомога більше англійських слів.

 

Human brain cloud
All levels

Це одночасно і гра, і соціальний експеримент – користувачі підбирають асоціації до заданих слів чи фраз. Найпопулярніші відповіді потрапляють в інтерактивне хмарне середовище, яке допомагає збагатити словниковий запас.

 


Semantris
Intermediate

Гра в асоціації від Google, на основі технології АІ. Бали зараховуються  за швидкий підбір синонімів чи асоціацій до запропонованих слів.

 

 


 

Freerice
Intermediate/Advanced

Гра в стилі вікторини – гравцю дається слово і чотири варіанта відповідей, тільки один з яких є правильним синонімом. У грі є 60 рівнів.

 

 

 

 

Spelling Bee
Upper-intermediate/Advanced

Завдання учня: прослухати слово, що прозвучало, записати його у відповідне поле і отримати велику кількість синонімів та асоціацій.

 

 

 

7 Words
Advanced

Гравець отримує 7 визначень і 18 блоків з буквами, які він повинен скласти в відповідному порядку, щоб отримати загадане слово. У грі 777 головоломок – великий простір для вивчення складної лексики.

 

Звичайно, ті ігри не вдається персоналізувати під конкретний урок чи тему.

Проте, це чудові інструменти для саморозвитку та з користю провести час для тих, хто любить онлайн-ігри.

 

 

За матеріалами Skyteach 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Кроки до успіху!