Моє фото
Люблю свій предмет за можливість навчати життєвих цінностей та вірю, що знання мови дозволяє відкривати світ, за універсальність, гнучкість та можливість вільно спілкуватись будь-де, а також за можливість постійно вчитись самостійно і навчати інших.

четвер, 11 січня 2024 р.

Ви ще зубрите слова?

 

Ви ще зубрите слова?

Ніколи не зубріть окремі англійські слова , тому що це не працює!!! Якщо ви будете вчити окремі англійські слова , ви не заговорите англійською мовою вільно. Про це ми поговоримо у нашому блозі. Отож, як правильно вивчати англійські слова?

Існує активний та пасивний словник, вони є взаємоповязані. І ви не зможете вільно спілкуватися, якщо у вас не буде активного чи пасивного словника.

Трішки поговоримо про пасивний словник. Тобто, це слова , які є у вашому мозку, ви їх розумієте і вони десь глибоко вкорінилися.

Вони вам необхідні, щоб ви розуміли англійську мову. Тобто ви читаєте книгу, чи дивитесь якесь відео, чи просто слухаєте як британці розмовляють і ви деякі слова розумієте. Чому? Бо ті слова вкорінилися у вашій свідомості. Ті слова це ваш пасивний словник, тобто ви їх розумієте , але не вживаєте.

Порада!!! Насамперед вам потрібно поставити ціль, щоб збагатити свій пасивний словник настільки наскільки можливо. Яким чином? – Через читання та слухання, не зазубрюючи  окремі слова. Ви читаєте  той контент, який вам цікавий. Наприклад, якщо вам цікавий спорт ви читаєте усе повязане зі спортом і охоплюєте усі слова, які повязані з темою ваших інтересів. Якщо ви цікавитесь блогінгом , ви дивитесь ролики англійською мовою, тоді ви будете охоплювати слова, які використовує молодь. Тобто, знайдіть те що вам цікаво і максимально поглинайте слова не активно, а пасивно. Коли слухаєте, читаєте - побачили нове слово!!! – записали його, пошукали в розмовнику чи словнику. Робіть певні дослідження!!! Якщо пасивно слухати, то цей метод не є ефективним. Таким чином  ви зможете збагатити ваш пасивний словник. Це означає , що у вас буде багато, багато слів у голові, але ви не зможете їх вживати, тому що вам потрібно перевести ті слова з пасивного в активний словник.

Як це зробити?

Активний словник, що це таке?

Насправді це ті слова, які ви можете використовувати, спілкуючись англійською. А яким чином збагатити вам активний словник?

Насправді просто! Коли ви спілкуєтесь, свідомо чи примусово використовуйте ті слова , які ви не знаєте. Приміром, коли ми спілкуємось в побутових ситуаціях в українській мові ми використовуємо приблизно 1000 слів. 1000 слів- це є 80%  простої буденної розмовної мови. І це те саме стосується  англійської мови. Тому, коли ви спілкуєтесь англійською, ви повинні всі ці слова знати , і не просто знати, а вміти побудувати з ними речення. Отож, ви примусово шукаєте ті слова і намагаєтесь їх вживати. Намагайтеся свідомо, навмисне!!!- цілий день!!! Намагайтеся спершу віддати перевагу словам, які є супер частотними, особливо важливими!!! А другорядні слова залишайте на потім, коли у вас буде багато вільного часу і бажання їх вивчати.

Поділюся досвідом як вчити слова в побуті. Приміром, ідучи вулицею, бачу паркан. Запитую себе:  «Паркан англійською- це як?» Важливо запамятати ті слова, які ви візуально бачите. І коли візуально 80%  слів вже знаю, йдучи вулицею почала думати, наприклад, а як буде англійською кепкувати, а як буде англійською зясувати, а як буде англійською підірвати довіру. Ось такі речі почали мене цікавити і я , прийшовши додому, одразу шукала ті слова в довіднику. Тобто, я сама з собою вела діалог: вчитель-учень. Таким чином я вивчила багато слів, фразових дієслів, ідіом і т. д. Спробуйте цей метод- Чому б ні?

Остання порада!!! Коли ви знаходите нове слово, одразу намагайтесь знайти певний контекст або речення. Тобто, усі нові слова «впихайте» в речення або фрази. Тому , знайшли нове слово, знайдіть 1-3 речень, де вживається те слово. Не сильно намагайтесь зазубрити їх, але принаймі, щоб ви відчули певний контекст. По-перше, ви повторите інші слова, а по-друге, ви побачите як воно гарно, гармонійно, природньо виглядає в розмові. Чому? Бо слово відірване з контексту не має тої сили. Тому, наступного разу, коли знайдете нове слово, одразу виділіть трішки часу аби знайти певний контекст. Повірте мені – це працює!! :)
























































































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Кроки до успіху!